Numerele noastre de telefon, publice pe Facebook

Folosirea unui număr de telefon pentru autentificare în 2 paşi se foloseşte de mult timp deja pe Facebook. Cu toate acestea, recent s-a descoperit că acestea sunt folosite şi în alte scopuri. Acele numere de telefon, care le-am oferit doar pentru motive securitate, pot fi folosite pentru căutarea profilului personal de Facebook.

Nu avem cale de întoarcere

Partea proastă e că nu există nici o opţiune pentru a opri folosirea acestuia. Maxim, putem seta să fim găsiţi după numărul de telefon doar de “prieteni”. Opţiunea primară este “de oricine”, deci e nevoie să intraţi în setări şi s-o modificaţi. Facebook “se scuză” prin faptul că opţiunea e folosită pentru a ne conecta cu cei care-i ştim, mai uşor.

Acum suntem anunțați cel puțin

Acum, când ne cere un număr de telefon pentru 2FA, Facebook menţionează că-l va folosi în scopuri de securitate şi “altele” aşa că nu se ştie precis cu ce le mai asociază.

Serviciile conexe ne lipsesc de intimitate

WhatsApp desigur că transmite numărul de telefon la Facebook, iar Facebook la Instagram. Asta înseamnă că şi în cazul în care niciodată nu ai setat un număr de telefon pe Facebook, tot rişti să fii găsit după numărul de telefon.

Toate aceste informaţii, legate de numărul de telefon, sunt folosite pe mai multe platforme concomitent, pentru autentificare, geolocaţie, publicitate şi altele.

One Reply to “Numerele noastre de telefon, publice pe Facebook”

  1. Da, si pe baza la asta se mai fac careva aplicatii de cautare a persoanei dupa numar sau afli cine sta in spatele unui numar de telfon, informatie cred eu un pic cam privată!

Leave a Reply